Lieve Oscar

Ik herinner me nog precies de dag dat je in mijn leven kwam. Enkelen gingen je voor, maar ze zijn nooit geweest zoals jij bent. Die allereerste keer dat ik je ook daadwerkelijk voelde wist ik: “Jij en ik horen bij elkaar”. Jij wist het ook hè? Nooit daarvoor had iemand mij op een manier omarmd zoals jij dat toen deed. Sommigen gebruiken de term voorbestemd. Ik denk wel dat dat zo was, jij en ik.

Loslaten kon op dat moment al niet meer. Erotisch gezien val ik niet gauw voor types met jouw kleur, maar jij leerde mij al snel dat kleur er niet toe doet. Ook al was je geel, bruin of oranje geweest, ik wilde je. Manlief was zelfs getuige van een heftige liefde die mij ineens overkwam. Het was ook best even een gedoe om je mee te nemen, het prijskaartje wat aan je hing vergde wat onderhandelingen wederzijds. Maar je mocht uiteindelijk mee.

En tot op de dag van vandaag heb je me nooit teleurgesteld, Oscar. Je bent mijn anker, mijn rots, mijn alles. Er is niemand die mij elke dag zo gewenst omarmd zoals jij dat kunt. Elke dag weer rusten mijn vaak vermoeide hoofd en lichaam in jouw schouders. Je bent rustig, je oordeelt nooit, jij hebt nooit een mening. Sterker nog, ik heb je nog nooit horen praten en dat is vooral een van je pluspunten. Je communiceert anders, meer van: “Kom maar hier, het is goed, je hoeft niets, ik ben er voor je”. Vaak verbeeld ik me een zachte fluistering te horen. Je bent vurig van kleur, maar zacht en fijn.

Als we even niet samen zijn, profiteren anderen van jou. Omdat je nou eenmaal onweerstaanbaar bent. Maar iedereen om mij heen gunt mij dat van jou en mij en zodra ik in jouw buurt ben, ben je beschikbaar.

Ik zou niet weten wat ik zonder je zou moeten. Als je ooit oud en versleten raakt, dan beloof ik je dat ik je nog steeds lief zal hebben. Dan lap ik jou weer op en daardoor jij mij. Misschien geef ik je steeds een andere kleur, maar omarmend kleurrijk zullen we samen zijn tot de dood ons scheidt. Er is niets en niemand wat jou en mij kan scheiden. De dag dat ik voor jou koos is er een van onvoorwaardelijke liefde.

Lieve Oscar (zo heet je, volgens de factuur), ik houd zielsveel van je.
Je bent de beste stoel die me ooit is overkomen.

6 gedachten over “Lieve Oscar”

  1. Hahaha, ik was eerst benieuwd wie Oscar was. Dacht meteen aan een kussen in de vorm van een pluizige knuffel.
    Geweldig.
    BTW, geen idee hoe mij bank heet maar het hoekje in de bank is op dit moment ook zeer mijn favoriet. Ben er aan gekluisterd sinds ik mijn pols brak, afgelopen woensdag……auww

      1. Ja, ik liep achteruit omdat er een paard aankwam maar er stond een krukje en daar viel ik over. Niet fijn. Morgen nieuw gips en dan hoop ik meer te kunnen doen. Krijg nu een kuil in die bank😏

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s