Voelen

Het koelt een beetje af buiten. Maar alles is voorhanden in het huis, dus ook een dekentje. Ik koester mezelf in het dekentje, want ik wil niet naar binnen. Buiten is het veel te mooi. De kaarsjes aangestoken, de lucht is helder. Zoveel sterren te zien, een prachtig tafereel.

Ik hoor de meisjes lachen met elkaar en kijk naar binnen. Hoofd aan hoofd voor een laptopscherm. Ze vinden het te koud buiten, binnen vinden ze hun warmte via grappige internetdingetjes. Ik glimlach om het gelach.

Ik kijk uit op het zwembad waar iedereen al in heeft gezwommen, behalve ik. Het schaaltje met olijven is halfleeg. Binnen ontkurkt Manlief een flesje wijn. In het schemerlicht gaan de prachtige bloemen in de tuin een voor een dicht. De schemer verandert in nachtmodus. Tussen de twee bomen door achterin de tuin is het licht van de vuurtoren te zien. Ik bedenk me hoe belachelijk komisch het is dat ik voor de zoveelste keer vanuit een stoel bij een vakantiehuisje vuurtorenlicht om me heen heb. Puur toeval, maar toch…

De vuurtoren straalt zijn licht af op zijn bekende mathematische manier. De nachtegaal begint weer te zingen. Als nachtmens ken ik de uilen, maar nog nooit hoorde ik de nachtegaal. Prachtig is het.

Ik zit en ik kijk en ik hoor. Ik voel zoveel ineens, zoveel voelen, het overvalt me. Hoe genieten voelt als je weer kunt voelen. Het gelach, de zang, het licht. Dat van hier en nu en dat dat zo samenkomt in een moment. En binnenkomt.

Ik heb niet in de gaten dat de tranen over mijn wangen biggelen…

Manlief wel, die inmiddels buitenkomt met een ontkurkte fles. Ik snik en roep in een paar schouders dat al dit geluk me ineens zo overvalt. Hoe die psycholoog het twee jaar geleden zo mis had met zijn “Beter dan nu gaat het niet worden, alleen maar slechter, bereid je er maar op voor”.

Ik veeg mijn tranen weg en excuseer me bij Manlief voor mijn aanstellerij. We lachen om het ongelijk van de psieg en wat een rare flapdrol het eigenlijk was.

De nachtegaal zingt nog steeds, de vuurtoren schijnt, de olijven zijn op en we drinken en klinken ons laatste glaasje. Morgen is weer zo’n mooie dag.

5 gedachten over “Voelen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s