Foto

Kreeg een bericht van een mij onbekende, doch aardige dame via Messenger. Het was meer een vriendelijk verzoek. Ze vertelde dat haar man bezig is met een verbouwing van een huisartsenpraktijk in Egmond aan zee en dat hij een door mij gemaakte foto graag zou willen gebruiken voor een muurschildering.

Beetje verbaasd, hoe kunnen onbekenden mijn foto’s zien via Facebook met mijn op ‘alleen vrienden’ afgestelde setting? Weer een bewijs dat Google toch echt ver reikende tentakels heeft.

In dit geval wel een beetje leuk verrast. Gelukkig betrof het niet een van mijn naaktfoto’s die ik nooit heb gemaakt.

Nou ben ik absoluut geen fotograaf, maar ik schiet wel geregeld plaatjes. Niet zozeer om het technische aspect, daar heb ik de ballen verstand van, maar vooral om een moment vast te leggen. Er zijn veel momenten waarop alles klopt ineens. Of het gevoel van dat moment. Ik mag daar graag op terugkijken. Ik houd dusdanig van mooie visuele dingen om me heen, waardoor Manlief me ooit wél een puike fotocamera kado gaf (geef die vrouw een hobby). Een camera die trouwens veel meer kan dan ik begrijp, maar mooie foto’s maken kan ie. In ieder geval iets zodanig vastleggen zoals ik het zag en bedoelde.

Ik ging kijken welke foto de vrouw in kwestie zou kunnen bedoelen. Ik heb er door de jaren heen vele van de ‘van Speijk’ in Egmond, maar waarschijnlijk gaat het om deze. Die staat namelijk als enige in mijn Facebookfoto’s in mijn vuurtorenalbum. Meest logisch qua Google-gezoek denk ik.

Digital StillCamera

Ik ben wel tevreden over deze foto. Ik heb er meerdere gemaakt op die dag op dat moment, maar dit moment klopte inderdaad. Qua lucht, licht en positie. En de meeuw. Daar wacht en hoop je dan op en dat klikmoment. Fijn is dat.

Ik heb haar al beantwoord en gezegd dat ik het geen probleem vond om de foto te gebruiken (wie is trouwens tegenwoordig nog zo beleefd om dat echt te vragen? Dat vond ik al zeer respectvol). Maar was wel nieuwsgierig uiteraard om welke foto het ging. En dat ik het leuk zou vinden als ze me een foto van het eindresultaat zouden sturen. Ben benieuwd naar de wandschildering, grappig idee.

Ik heb tot nu toe nog geen reactie weer gehad. Dat je ego als amateurtje even is opgepoetst, leuk toch? Zul je zien dat ze straks komt met een nieuw bericht: “Sorry, maar het ging om een andere foto en iemand anders”. Dat vermoed ik nog het meest.

Hoe dan ook, met de gave heel goed te zijn in jezelf neerhalen, ik vind dit zelf best een mooie foto. En vanwege dit keek ik mijn vuurtorenalbum nog eens door en daar staan best veel mooie foto’s tussen. Met herinneringen aan heel veel mooie momenten.

En of het nou om deze foto gaat of toch die van iemand anders, het maakt eigenlijk niet uit. Het bevestigt eigenlijk wat ik al doe en blijf doen, mooie momenten opzoeken en vastleggen als het kan. Soms deel ik het, maar vaak niet. Gelukkig kan ik redelijk goed genieten in mijn eentje. Juist dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s