Smake

“The beer in this kettle has a total different smake than in the other”.

Aldus de Nederlandse gids van Grolsch tijdens een rondleiding met internationale gasten. En hoe iedereen dan besmuikt grinnikt. Dé voedingsbodem voor een slappe lach. Als het eigenlijk niet mag. Dit maakte Manlief ooit mee. Ik was er zelf niet eens bij, maar moest daar zo om lachen toen hij dit vertelde. Weet zeker dat ik had weg moeten lopen van het gezelschap, vanwege de slappe lach. Sinds die anekdote is smake (smeek) inmiddels al jaren een blijvertje in ons huiselijk taalgebruik.

“Oh lekker dit, precies de goeie smake”.

“Even gebabbeld met M. Leuk tiep en toen vertelde ze dat ze naar de Toppers zou gaan. Ik lieg niet. Over smake gesproken. Verder echt wel leuk tiep hoor”.

En dat Oudste en ik vaak dezelfde smake in kleding hebben en dat ik dan wat anders kies, omdat je sowieso niet dezelfde smake als je moeder moet hebben. Alhoewel ze daar niet eens moeilijk over doet.

Dat ik een man heb waarmee ik al meer dan dertig jaar toch behoorlijk kan lachen. Het gebroed vind ons te sarcastisch. Maar ze hebben het er maar mee te doen, deze ouders. Ze zijn niet in Syrië geboren en getogen, dus geen gezeur. Gewoon aan het huiswerk, hup hup. Niks geen bootjes.

Teek my smeek away.

4 gedachten over “Smake”

 1. Ik lig hier in een deuk, je kunt me hier weg teken…..
  In ons gezin komen we niet meer bij van woorden verkeerd om zeggen. Perongeluk dan. Beroemde voorbeelden alhier, Kijk mam, een spier en een min! Of pram-hei salade. Heerlijk. Of neen van de ergste, tijdens een vakantie in Oosterlijk sliepen de kinderen bij elkaar op een slaapbank en wij in een slaapkamer. Om naar het toilet te gaan moest ik langs die bank. In de veronderstelling dat het stel sliep, liep ik daar midden in de nacht, alleen gekleed in een slip. Zegt dochterlief, tja, daar hang je dan met je looptieten…….
  Gezegende tweede Paasdag, xx10

  1. Haha en nu lig ik weer in een deuk! Dat er met jou veel te lachen valt wist ik natuurlijk al lang 🙂 Je bent me voor, want dat Tienblog komt nog….Die looptieten, dat ga ik nooit meer vergeten!

   Anagrammen en woordspelingen, onweerstaanbaar en krijg er nooit genoeg van. Velen vinden het kinderachtig en ‘beneden niveau’. Zeiksnorren zijn dat (Sneikzorren), die zichzelf veel te serieus nemen.

   Zin in nieuwe machlomenten met jou dit jaar in het ecchie. Ik ga mijn best doen! Knuf x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s