It teeks two

“Ik wist niet dat je met z’n tweeën zou komen”

Aldus vriendin K, toen ze mij een pincet overhandigde aan de vooravond van een avondje stappen en ik tijdens het omkleden een teek ontdekte die zich in mijn buik had genesteld. Heel veel slappe lachjes die avond. Van teek me to the river tot you teek my breath away. Teek on me, teek me home. Kan ik je nog iets te drinken meeteken? Alles staat wel in het teken van hè? En ga zo maar door.

Momenten met K. hebben vaak in het (eh) teken gestaan van de slappe lach. En hier en daar ook een huilbui. Dat heb je met invoelende mensen die vaak exact de vinger op de zere plek weten te leggen. Herkenning. Iemand die het begrip tandvlees zelf maar al te goed kent en toch in de auto stapt (uur heen, uur terug) om je te zien. Nooit turven. Dat van ‘ik ben nu al drie keer bij jou….’ Samen slapen op een rare tijd tijdens een weekendje weg en heel veel kaas eten, de goeie. Muziek delen, de goeie. Die de onzichtbare dingen ziet en zelf ervaart en dat je niet steeds iets hoeft uit te leggen. Niks verwachten, je alles gunnen. Zo’n iemand in je leven, dan bof je.

Ik bof met meerdere mensen om me heen wat dat betreft. Maar de enkelen die jou regelmatig de slappe lach bezorgen, ze zijn om te koesteren. En kroketten eten samen, natuurlijk kroketten. De K. staat voor kroket en koesteren. Lachen en kroketten, daar kan geen medicatie tegenop.

“Weet je vrouw hiervan?” Tegen een man met oranje pruik in een café die lollig wilde doen. Sowieso (per ongeluk en bij toeval) uitgaan met K. tijdens een carnavalsweekend is een garantie voor hilariteit. Sowieso uitgaan met K. De hele natie lijkt op haar af te komen. Dat van mensen aantrekken, het contact, dat aan je gat hebben hangen. Ze lijkt mijn moeder wel (sorry K, jullie delen dat).

“Zijn jullie een stelletje?” vroeg eens een jochie naast ons op een Zandvoorts terras. Dat kwam absoluut door mij, met kort haar, lipstickloos, bril op en een praktisch warm vest. Ben inmiddels al twee jaar in therapie na die opmerking. Arme K., zelf zo sexy en dan met zo’n praktisch type aan je zijde. Ik geef het je te doen. It teeks a lot.mk

4 gedachten over “It teeks two”

 1. Mijn ex ontdekte pas veel later de gevolgen van een tekenbeet.
  De juiste diagnose van een huidarts kwam weer veel later.
  Het genezingsproces nam gelukkig minder tijd in beslag.

  Ja, jaloers lees ik over jullie innige band.
  Geniet ervan en koester het.
  Bovenal stoor je nooit aan de opmerkingen hierover van andere niet begrijpende zielen.

  Vrolijke paasgroet,

  1. Enorm koesteren, dank je Rob!

   Inderdaad rotbeesten die teken, onze Oudste heeft ook ervaring en – naast andere dingetjes – uiteindelijk in het ziekenhuis beland. Maar voordat je het weet inderdaad. Daar gaat veel geploeter aan vooraf, rottijd was het. We wonen hier in een gebied van NL met relatief veel besmette teken (volgens de deskundigen), dus in de zomer ga ik zelden zonder me met anti-teekmiddel te hebben ingespoten het bos in. Chemisch wandelen, ook leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s