Bananen

20151015_122417

Hier in huis is er een ietwat vreemde relatie met bananen. Toen de meiden nog klein waren lustten ze geen bananen. Nu wel, graag zelfs. Maar dan liefst halfgroen of tegen dat groene aan (dat van die buikkrampen). Ik haal heel vaak bananen en soms is er geen aanslepen aan. Jongste bakt nogal eens een pannenkoekje of drie met banaan voor zichzelf en Oudste is een fruit en smoothieaddict. Met banaan. Dus haal ik een dag later weer bananen. En de dag erna weer. Ik vermoed dat al die kassameisjes inmiddels denken dat ik altijd heel Apenheul voorzie van voedsel.

Maar dan hebben de meiden dus ineens een dag of drie een bananenstop. Zomaar. Geen peil op te trekken voor de boodschappende chimp. Dus ze liggen óf heel groen op de schaal, óf ze zijn binnen een dag op, óf ik zie dit stilleven zoals op de foto hierboven.

Zelf ben ik niet zo van zoet. Ik vind een banaan eigenlijk al te zoet. Maar ben ook die zeikerd die het zonde vind voedsel weg te gooien en drie maal raden wie dan de Sjaak is die altijd die afgekeurde bruine bananen weg kaant? Bruin zijn ze nog zoeter. Ugh. Terwijl ik liever een stuk kaas had.

Dus dan haal ik ze even niet meer. En nog geen dag later wordt er gevraagd naar bananen en heeft iemand anders het al op het boodschappenbriefje geschreven.

Vorige week is trouwens het Chinese Nieuwjaar gevierd en het Jaar van de Aap ingeluid. Kijk, daar kan ik nou wat mee, zo’n thema naar mijn hart. Klinkt veelbelovend.

Benieuwd hoe het met de bananen gaat dit jaar.

2 gedachten over “Bananen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s