Later als ik groot ben

20150602_222709

Maroilles, Munster, Hervé en Cabrales. De namen klinken alsof je een rijtje voetballers opnoemt. Maar die lagen niet op het plankje. Een herfstige lentedag eindigde onverwacht mild en fijn buiten. Ik hoop dat meerdere mensen dat hebben opgemerkt, na al dat geklaag die dag. De wind waaide, maar voelde als een zachte zeewind, daar in de luwte. Dat waar het hoofd vrij en een mens blij van wordt.

Bezocht deze week mijn hemelrijk weer. Beste kaaswinkel van Nederland.

Heel vroeger (nog man, kind en geldloos) fantaseerde ik wel eens over later. Dat ik geld genoeg had om een huis te kopen en hoe ik dan met mijn toekomstige partner (John Travolta) voor een open haard of op een veranda zou zitten. Met een paar dieren verderop in een veldje. En een hond natuurlijk. Met heel veel kinderen rondom de keukentafel en ik de hele dag pannenkoeken bakken. Dat leek mij het allergezelligst. En geld genoeg om altijd kaasjes, bloemen, LP’s, de Tina en kadootjes te kopen.

Tina is inmiddels Linda. En de man is uiteindelijk veel leuker dan Johnny. Twee prachtmeiden, waar ik af en toe graag een pannenkoekje voor bak. En hemelse kaasjes dus.

En zo zit je dus op een gewone dinsdagavond te genieten van smaaksensaties (Hervé, tongpiesende engel), een heerlijk rood wijntje, het licht, de lucht, al mijn bloemetjes, de dieren in een veldje. Op mijn eigen veranda van mijn eigen huis. Er zijn niet veel andere dingen die mij enigszins blijer zouden kunnen maken dan dit soort momenten en dat meen ik oprecht.

En ik realiseer me dat ik nu al heel lang in het later leef en dat dat later heel erg geworden is waarover ik als jong meisje al fantaseerde. Meer dan.

5 gedachten over “Later als ik groot ben”

  1. That is a lovely photo and a wonderful thought – family and fresh air and cheese and peace. love xo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s