Vuurfietsvragen

Mountainbike-vuurwerk

Ik vraag me af waarom het, naast de speciaalzaken, meestal fietsenmakers zijn die vuurwerk verkopen. Misschien een domme vraag, maar ik heb echt geen idee. Hebben fietsen en vuurwerk iets met elkaar te maken? Wellicht verkopen fietsenmakers weinig fietsen in de winter en dat ze zich om die reden op een specifiek seizoensartikel zijn gaan richten in sobere fietsloze tijden. Ik zie trouwens nooit dat ijsverkopers vuurwerk verkopen. Ik durf zelfs te beweren dat een fietsenmaker in de winter meer fietsen verkoopt dan de ijsjesmaker ijsjes in de winter. Of waarom de verhuurders van plezierbootjes in Giethoorn en andere waterige plaatsjes niet? Maar misschien verkopen die nu ook wel vuurwerk. Ik zit nooit in een bootje in de winter dus ik zou het niet weten.

Ik kan mij wel voorstellen dat, ik noem maar iets, een (winter)schilder niet aan vuurwerk begint trouwens. Met al die terpentine en wasbenzine in de schuur. Of heeft het te maken met het feit dat fietsenmakers al standaard een soort van bunker hebben? Omdat fietsen sowieso al vaak ontploffen. Je kent dat wel, wil je net op je tweewieler naar de plaatselijke Spar, ontploft ie wéér.

Ik zou mij kunnen gaan begeven op een psychologische helling, mij kunnen wagen aan het filosofisch ‘duiden’ van de homo sapiens genaamd fietsenmaker. Ik voel een Diederik Stapeltje opkomen, dat van dat alle kleine jongetjes die ooit droomden van een carrière als fietsenmaker en dat ook werden, bijna allemaal óók een enorme fascinatie voor vuurwerk hadden in hun jeugd. Dat zou pas leuk zijn.

Maar een mysterie is het en blijft door mijn hoofd fietsen. Kan ik iemand opzadelen met het geven van een verklaring?

2 gedachten over “Vuurfietsvragen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s