Ladder

images

Mouwen opstropen en weer voorwaarts. Zo gaat dat met tegenslagen. Voorwaarts is eigenlijk omhoog. Want het voelt meestal als klimmen. Een hoge trap met een oneindig aantal treden, maar dat geeft niet. Ergens halverwege komen zorgt er al voor dat de inspannende klim de moeite waard is geweest. In mijn dromen ben ik letterlijk vaak aan het klimmen. Op een ladder zonder einde waarbij er elke keer een paar treden bijkomen, net als je er bijna bent. Of kruipen tegen een zandberg aan die bij elke doodvermoeiende afzet in het mulle zand hoger en hoger wordt.

Die ladder is er altijd. Klimmen is wat nodig is. Voorwaarts, omhoog. En met alles wat je hebt te geven wat energie betreft, leken de eerste treden ineens weer te lukken na de vorige terugslag. Totdat er uit het niets weer ergens iemand op die ladder verschijnt, die je er met een hele grote schoen weer van af trapt. Diep vallen. Het klimmen staat niet meer in verhouding tot het vallen. Het is een hele grote schoen geworden.

Ik ga wederom die ladder beklimmen, maar dit keer met hulp van een medisch leger die ik vertrouw in hun strategie, aanvallend vermogen en heel veel armen en schouders die mij die ladder opduwen. En mij vangen als ik val. Ik duikel en duikel en de verwoesting van het beest is letterlijk voelbaar momenteel. Het raast en het raast door kop en lijf en de rem is onvindbaar. Te moe om nogmaals zelf te klimmen. Steeds maar weer. Lukt niet meer alleen.

Overgave.

Eén gedachte over “Ladder”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s