Zelfbenijdenis

Kijk, uitgekomen. Houd ik van.

DSC03123        DSC03121

De muts die ik ben is vooral in het voorjaar in optima forma. Drie dagen een visparaplu boven de pioenrozen gezet. Komen ze net uit, regent het onafgebroken. Ondenkbaar dat ik ze dat aandoe. En mezelf. Die paar vierkante meters tuin om mij heen zijn vaak mijn wereld en je hoort mij niet klagen. Ik zou persoonlijk zelfs stiekem een beetje jaloers zijn op mensen die geregeld dom op een stoel zitten niks te doen, starend en turend naar bloemen en vogels. Soms benijd ik mezelf gewoon.

t3          t1        t2  DSC03118  DSC03117

Beetje landelijk wonen is fijn. Leuk ook die schapen in het veld hierachter. Als ze stil zijn. Voorheen wist je dat er iets was als er veel geblaat werd ineens. Die koppen in dat gaas weet je nog. Nu is er vaak veel geblaat, zonder enige reden lijkt het. Type Prem Radhakishun. En ik heb een ernstige Prem-intolerantie. Geen idee waarom het na jaren ineens zo anders is, maar mocht de herder experimenten uitvoeren in een ander soort fokken, dan constateer ik bij deze dat ie gauw weer terug moet naar z’n oude soort. Heb ineens een andere kijk op de islamistische slager gekregen. Pitabroodje, knapperige sla, fijn knoflooksausje…..

Als ze maar blijven eten en kauwen blijft het toch een gezellig achtergrondtafereeltje. Kijk, zo overziet mevrouw muts met de koffie de hele boel dan vanaf ut verandaatje. Vervelend wel.

DSC03115

En verder, Jongste is vorige week 14 jaar geworden. Niet per se door de leeftijd (elk kind heeft nou eenmaal zijn of haar eigen groeitempo), maar het kleine is nu echt passé in dit huis (helemaal overtuigd zeg ik dit niet trouwens). En dat is ergens zo’n dingetje wel. In een jaar drie koppen en schoenmaten groter, tien social media sites breder en vijfentwintig crop tops (wa’s da…?) rijker. Ach, die Jongste toch. Die van die Zen-houdingen op de meest onverwachte momenten, zonder überhaupt nog te weten van dat begrip. En van die dingen meer.

Digital StillCamera      Bloemendaal aan Zee 00130      meeuw

Is er nog meer brekend nieuws? Tuurlijk! Om bij het thema te blijven: ik kan jullie vertellen dat de jongste jongedame een nieuwe muts heeft gekocht. Niet hier, maar in Londen afgelopen weekend, want daar waren de meiden namelijk met oma. Zo’n oma is dat. Naast de muts (niet ik, maar een echte, hoezo verwarring) nog drie nieuwe tops van Camden Market trouwens…

Volgende week vernemen we of Oudste is geslaagd, ga ik met lief dinnetje naar de – jeuj! – zee en is het Vaderdag. Wat we niet vieren op die dag. Hier thuis in overleg afgeschaft, die stomme opgelegde dagen. Alleen leuk als je jonge kinderen hebt die nog authentieke pennenbakjes van closetrollen en ecoline-onderzetters maken. Of die twee in pyjama met elk een roos nadat je het te droge brood met meer boter dan jam ergens onzichtbaar probeerde weg te moffelen. Zoals ik zei, het kleine is passé. Hebben met elkaar besloten dat we Vader-, en Moederdag op een willekeurig verrassingsmoment in het jaar gaan vieren. Met Kinddag als toevoeging. Een dag in het jaar waarop één iemand in het zonnetje staat en dat je niet weet wanneer. De meiden en ik weten inmiddels al wanneer het Vaderdag is, maar vader zelf nog niet (we vonden wel dat in deze overgangsfase vader het eerst aan de beurt moest komen). En ineens ontstonden er allerlei hilarische ideeën. Vrije keuze bevordert blijkbaar de creativiteit. Vind ik leuk.

En als de zon ondergaat, dan is er weer ander licht om naar te kijken. Vanaf diezelfde plek.

20140604_212356

Ik verheug me op veel warmte in het verschiet. De watermeloen ligt al klaar op de fruitschaal.

Walk on & cheerio

DSC02919

Eén gedachte over “Zelfbenijdenis”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s