Balaaf!

Lekker hoor, als je een beetje weer mens wordt met die eerste stappen in die gezonde maatschappij. Gelukkig was ik er weer een beetje klaar voor. Net op tijd voor carnaval. Het was me het weekend wel weer. Blijft een terugkerend dilemma: “Hoe ga ik dit jaar?” Je wilt wel origineel blijven nietwaar? Ik wilde eigenlijk als kroket, maar kreeg dat helaas niet meer op tijd voor elkaar. Dan maar als bitterbal. Gelukkig kreeg ik een vriendin mee die ook net mens was en geen voorbereidingstijd had genoten en graag mijn medebal wilde zijn. Mazzel dat zij een eikel kende die wel als centrale gehaktstaaf wilde fungeren.

costume_fail_13

Al feestende en luid zingend “We vieren feest, dus weg met de malaise, ik ben als bal oké met zowel mosterd als mayonaise”, schoten mijn gedachten even naar de kids en vroeg mij af of zij het net zo leuk zouden hebben. Dat bleek geen probleem, aldus de whatsappende juf die mij een foto stuurde.

“We zitten midden in een verhaal, maak je geen zorgen, veel plezier!”

halloween-costume-fail

Dat was wel geruststellend. Klasgenootje Bram bleek uiteindelijk degene met de winnende outfit (terwijl ik toch stiekem een beetje hoopte dat mijn dochter als Prozac-doosje wel een grote kans maakte). Maar ik geef toe, die Bram was behoorlijk origineel als terrorist. Je moet er maar op komen als ouders. Petje af Henk en Gerda!

terrorist_thumb_550x413

Zelf polonaisde ik nog even door en tot mijn vreugde zag ik dat vriendin Carla er ook was. Supermeid. Was mooi om te zien dat zij dat ook zo zag en haar outfitkeuze dit jaar dan ook nogal voor de hand lag. Samen nog even gebabbeld over waar zij die te kekke laarzen had gescoord. Geen feest compleet zonder Supercarla.

halloween-fails-woman_thumb_421x550

Haar vriend Rudy was buiten ook ietwat (radio)actief aan het feesten. Achteraf hoorde ik dat ie stralend, doch behoorlijk onder invloed de dag heeft afgesloten. Maar wat wil je ook, zo vaak krijg je de kans niet op gratis chemo’s. Vroeg ie wel een beetje om. Die Rudy toch.

Free-Mammogram_thumb_506x550

Het was gezellig, doch enerverend hier en daar. Gelukkig was daar dorpsgenoot Gerda. Had het eerst niet door in die polonaise, maar toevallig dat ik degene was die haar Always flexibele schouders mocht vasthouden. Die creativiteit van sommige mensen, jaloers! Elk jaar ook een origineel thema die Gerda, oorlogsvoering deze keer. Eerst haar zoon terror-Bram en als kers op de taart een personificatie van haar eigen PMS oorlog. Toegegeven, tegen zoveel originaliteit zal ik nooit en te nimmer op kunnen.

ninja-tampon-costume_480x480

Medebal en ik kregen een beetje dorst en trek van al dat hossen. Mazzel dat we Patrick als Heidi – Heineken Heidi – tegen zijn rondborstige lijf liepen. We lurkten een beetje uit zijn tieten en na het lessen van de dorst gingen we op zoek naar iets te snaaien.

1a3c23adeb724ec55f0f4fdaff465264

Even getwijfeld over een saté-sandwich, maar vonden we net iets te machtig voor dat tijdstip. Bovendien hadden we meer zin in Italiaans dan Chinees. Het leek ons ook net niet doorbakken genoeg en durfden het risico niet te nemen. Balmonella ligt al gauw op de loer.

00082252

Liever pizza. Dat kwam goed uit, want er was pizza voorhanden. Spicy pizza. Dat heet geluk hebben. Wat heet!

naked_pizza_guy_costume

Nee, het liep allemaal gesmeerd. Lekker veel gezongen over paarden in gangen en feestneuzen van Mien in de lalala. Ik transformeerde van niets tot mens als bal op dat carnavalsbal. Het gevoel dat je er weer bijhoort, ergens deel van uitmaakt. Heerlijk. Het betekent nogal iets voor mij. Dat van dat maandenlange kluizenaarsbestaan en dan ineens weer toetreden tot die normale wereld met normale mensen. Ben dankbaar voor die conclusie en dat besef. Het maakt dat ik eerlijk wil en moet zijn. Omdat ik me niet meer wil verschuilen achter een of andere façade. Daarom durf ik gewoon het volgende te zeggen… ik durf bij deze toe te geven dat ik liever een kroket was dan een bitterbal. Zo! Dat is eruit.

Ik verheug me nu al op volgend jaar.

kroketje

8 gedachten over “Balaaf!”

      1. Nee hoor, boodschap begrepen. Het hossen bedoelde ik niet letterlijk. Geen polonaise, alleen die van het ‘leven’. X

  1. Geweldig! Ik wist niet dat jij zo’n feestbeest was? Zo zie je maar, je denkt dat je iemand een beetje kent, hihi. Will vindt je “knetter”. Hij heeft wel een beetje gelijk, toch? Xx10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s