Versterking

Kan nog niet zo lang achter een pc zitten, maar moet ergens beginnen om uit die onderzeeër te zwemmen. Het gaat niet zo geweldig allemaal. Dagje opleving van even terug was fijn, jammer genoeg niet het begin van stap voorwaarts gebleken. Ben gelukkig vele malen in staat geweest om aanvallen van het kreng op mijn manier te bestrijden. Maar de koek is op. Het duurt te lang. Ik kan dit niet meer met mijn eigen gebruikelijke wapens oplossen: “Even doorbijten, mooie dingen opzoeken, kut zeggen mag, genieten van het kleine, laat maar even gaan, iets meer rust nemen”. Meer rust dan dit kan niet eens.

Ik probeer maar een beetje kracht te halen uit het feit dat ik in staat ben toe te geven dat ik dit inmiddels niet meer op eigen houtje kan oplossen. Dat hulp vragen een teken van sterkte is, niet van zwakte. Er is nou eenmaal een grens aan geploeter en het altijd maar willen winnen van het monster. En aan uitgeput zijn. Niet dat ik die strijd ooit op zal geven, maar heb daar nu even wat zwaarder geschut van buitenaf voor nodig. Carte blanche van neuroloog om deze week methylprednisolon behandeling te starten. Service aan huis deze keer, nieuw voor mij. Op je eigen bank een infuus krijgen. Ik schaam mij bijna voor die luxe. Ik hoop zo dat de Pre(t)d zijn naam wederom eer aan doet. Laatste keer is alweer vier jaar geleden, maar ik vergeet nooit dat ik na jaartje of tien toen ineens drie dagen beleefde van hoe het ook alweer voelt om fit en gezond te zijn. Die energie, onwerkelijk gewoon.

Dat moet nu wel van iets verder komen, dus ben realistisch genoeg om te begrijpen dat dat er wellicht niet in zal zitten. Maar al is het maar enigszins iets. Iets van een opleving. Ik zou al meer dan blij zijn met een klein en fijn moment dat even groots zou kunnen voelen. Of misschien iets minder pijn op die ene plaats en juist meer gevoel op een andere. En heel stiekem hopen dat de wat verloren moed langzaam aan plaats gaat maken voor de frisse moed waarmee ik hoop de kerstdagen in te gaan. Want dat heb ik me namelijk weken terug al voorgenomen. Op naar het licht.

newp_lighthouse_dark

11 gedachten over “Versterking”

 1. Liefie!! Wij schamen ons allemaal een beetje, dat wij die “luxe” niet nodig hebben en mogen klagen over het weer!! Je weet dat ik aan je denk, veel! In mijn gedachten kroketten we koket xx

 2. Skip all the demons
  Go by the flow
  so easy to say
  Cause you’re on your own
  But realize my girl,
  You’re never alone
  KUSJE 10 (die andere 🙂 )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s