Niet likken

Ik heb een enge man gezien. Het was net toen ik even wilde rusten en een beetje aan het zappen was. Televisie is voor mij doorgaans heel erg goed voor het gaap- en slaapopwekkend vermogen en helpt nogal om vrij snel in dromenland te geraken. Vooral in zomertijd. Hoe meer pulp, hoe meer gaap. Het is vaak binnen tien minuten zap – niks, zap – saai en zap – ogen dicht.

Maar gisteravond niet. Ik was ineens klaarwakker. Want ik zag dit. Een kruising tussen Dennie Christian, Eddy Wally, Aretha Franklin en een poedel. Hij keek en praatte alsof ie net vierentwintig stripjes valium tot zich had genomen en ik zag ook ergens een levende Michael Jackson, over vijftien jaar, die zich als een soort Elvis had gemanifesteerd. Maar dan iets donkerder getint. Kent iemand dit schepsel deze meneer?

1119255093_702030185001_AandE-Gene-Simmons-117-118-Past-Demons-SF

Ik (her)kende hem eerst ook niet, maar het bleek good old Gene Simmons te zijn. Wie? Gene Simmons, die van die tong en Kiss. Kiss, je weet wel, I Was Made For Loving You. 

Deze schat

Gene+Simmons+pic15

En Meneer Tong heeft dus tegenwoordig (of waarschijnlijk al heel lang, ik loop altijd achter met die dingen) zo’n Real Life Soapprogramma. Gene Simmons, wat de fok. Waarom is hij relevant? Hoort iemand daar nog iets over? Wat hebben wij hier gemist wat ze in Amerika wel zagen? En welke zender heeft geld betaald voor dit programma en zijn er echt mensen die hier naar kijken? Ja, ik dus gisteren. Maar wat het ergste is, het is dus gewoon een hele enge man geworden. Vele malen enger dan hij destijds wilde over komen. En hij heeft ook een best wel een naar eng neigende vrouw zag ik. Beiden niet vies van een spierverlammend spuitje zo te zien, wat waarschijnlijk verklaart waarom ik dacht dat De Tong valium tot zich nam. Ik vraag me af of hij z’n supertong nog wel kan bewegen. Zag ineens voor me hoe dat enorme ding – wat ooit letterlijk zijn uithangbord was – ergens in die mond verschrompeld is tot een zielig hoopje kwallenpoep. Wat ik dan wel weer waardeer is dat hij consistent in zijn haardracht is gebleken. Als je dat gekke knotje bovenop van toen even wegdenkt.

gene-simmons-shannon-tweed

Kiss, Ik heb geloof ik dat singletje nog! Laten we samen even teruggaan naar toen. Toen ik nog dacht dat Gene Tonguemarine Simmons hele dunne lippen had.

4 gedachten over “Niet likken”

  1. Volgens mij hebben wij destijds samen nog een film gezien over deze heren. Geen idee meer waar dat over ging, maar de muziek was populair destijds…

  2. Echt? Wat grappig, kan me dat niet herinneren, maar ben wel benieuwd naar die film en hoe of wat. Eind jaren zeventig – ik kan me wel herinneren dat ik Kiss toen leuk vond. En zoveel meer foute glam en poppy dingen. Heerlijk. Vlak daarna kwam mijn fascinatie voor The Police. De tijd dat je voortdurend singletjes kocht, mooie tijden. Ik wilde je steeds nog vragen hoe die platenzaak destijds heette (voordat het Vrielink werd), weet ik ook niet meer!

  3. De muziek van deze heerschappen kon me destijds nog naar de dansvloer lokken, waar ik ongestraft de meest onnozele moves uit mijn lijf kon schudden, en nadien mijn schat heel dichtbij kon nemen voor een heerlijke trage slow. Gaat het tegenwoordig nog zo in het uitgaansleven van de jongeren? Geen idee van… Zelf ben ik er ook niet mooier op geworden met de jaren, maar dit schepsel, euh, dit heershap, heeft zich inderdaad wel tot een karikatuur gespoten…

  4. Hoi Thomas, volgens Oudste gaat dat absoluut niet meer zo, althans, ik kreeg een ‘Eeew’ te horen. Hier in Nederland noemden we dat soort dansen vroeger schuifelen (maar misschien alleen in mijn streek). Dat waren nog eens tijden 😉

    (sorry voor late reactie, weinig online geweest, alleen een beetje geloerd en gezapt (drukke week).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s