Podo re mi fa sol

Ga binnenkort hele dure zooltjes krijgen. In het kader van allebeetjeshelpen heb ik vandaag – op advies van een andere loog –  het licht maar eens laten schijnen door een nieuwe deskundige. Over mijn fundering. De voetjes. Kan een nieuwe loog aan mijn lijstje toevoegen: De Podoloog (@Kar, ik was uiteindelijk de pedoloog, want op z’n minst 20 jaar ouder, pedo meets podo). Ik dacht, zo’n iemand bekijkt je voeten en je schoenen, maar er zijn dus heul veul hele nieuwerwetse apparaten voor de voetjes. Computergestuurd. Ik heb er op drie gestaan. De laatste was in 3D. Er ging een wereld voor me open. een soort van onderwereld, zeg maar. Toch op het laatst nog een degelijk en ambachtelijk onderzoek met mijn voeten in haar handen. Gelukkig maar. Ze las ook een beetje tenen. Dat is een echte studie weet ik toevallig, tenen lezen. “Er zit ruimte tussen je tenen“, zei ze. Dat was het. Geen verklaring. Ik had nog een beetje gehoopt dat ze zou zeggen dat mensen met ruimte tussen de tenen hele leuke mensen zijn. Creatief en sociaal, innemend en opgewekt. Maar nee.

Wat ik ook had verwacht was een smetteloze ruimte met een grond waarvan je kunt eten. Aangezien iedereen daar blootsvoets loopt de hele dag. Ik had m’n voeten extra goed gewassen onder de douche vanmorgen, de nagels geknipt en uiteraard schone sokken aangetrokken. Na de eerste tien centimeter op blote voeten lopen daar voelde ik meteen al achtentwintig ondefinieerbare stofjes en kruimels aan mijn voeten plakken. Thuis loop ik schoner. Op één van de computerplaten zag ik ineens een ‘natte’ afdruk toen ik eraf stapte. Hoe vies, ik heb nooit zweetvoeten, echt niet! Dat je ineens zweetvoeten hebt, heel apart.

Eerst dus al die computergestuurde opstapjes, heen en weer lopen op al die kruimels en dan daarna – zonder je voeten te wassen – op het bed en zo’n voet gaat iemand dan bevoelen. Viezer dan dertig douches geleden. Met blote handen. Ik vind dat dapper. Net zoals ik tandartsen, gynaecologen en dermatologen dapper vind. Pedicure-technisch gesproken vond ze dat ik mijn teennagels te kort afknip. “Gaan ze ingroeien”. Nooit last van gehad, hooguit dat ik best wel wil groeien, binnenin.

Na die voetbevoeling dacht ik zelf heel erg: Handen wassen, handen wassen!  Maar blijkbaar kun je alleen maar het beroep van podoloog uitoefenen als je niet zo met hygiëne bezig bent. Want zonder dat er maar ook een spat van water aan te pas kwam ging ze achter haar bureau zitten en begon ze te typen op haar pc. Met die kruimelvoethanden. En ik kreeg allerlei adviezen. En ik hoorde nog net dat ze iets zei over 225 euro, inclusief de vervolgafspraak en de op maat gemaakte, computergestuurde zooltjes. En ik dacht vooral nog steeds: Handen wassen, handen wassen!! Shit, hoeveel kruimelvoeten heb jij vandaag al in je handen gehad en hoe vaak of hoe weinig heb jij je handen gewassen daarna? 

En toen kreeg ik die uitdraai met schoen-adviezen. In het midden gevouwen door die voetenhanden.

En als afscheid een Tot Ziens, uiteraard met handdruk.

9 gedachten over “Podo re mi fa sol”

  1. Gadver… wat smerig! Maar je krijgt vast hele mooie fijne zooltjes, die het doel gaan dienen! En daar doe je het dan toch maar weer voor… En hoe vaak heb jij je handen gewassen toen je thuis kwam?? hihihi

  2. Haha jij kent me te goed – wel twintig keer denk ik (plus extra douche)!! Ik heb ook over hele vieze dingen gedroomd vannacht, niet gewoon vies van jeweetwel, maar écht vies. Zoals plakkend kauwgom onderin koffiemokken en een invasie van dooie vliegen op de vensterbank die ik steeds wegmaakte, maar ze kwamen telkens terug….brrrrrr

  3. Ik heb het even opgezocht Lientje: Tenenbrietrum (met de klemtoon op Te).
    Ja echt! Dat heeft ze gedaan, een bammetje! Serieus, zag een broodtrommel staan, naast weer een andere computer. Een paarse broodtrommel. Dat soort details onthoud ik dan weer.

    Kan ik morgen mooi even jouw voeten doen, eten we daarna kroketrums ok? Sie joe soen! X

  4. Ja, had t kunnen weten…. Bovendien zitten er rond kroketten ook altijd allemaal kruimels…. Gelukkig eet ik alleen croquetten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s