Kampong Deepen

Gezelligheid in de tuin vandaag. Guus en de meidenklas van veertien stuks sluiten het jaar af. Niet een makkelijk jaar geweest voor het deerntje, gelukkig veel te genieten voor haar de laatste tijd. Bergje op! Mooi stel dit.

Vandaag het verwachtte telefoontje van mentor Bram (Oo-Aa-Wee, voor intimi) dat ze uiteraard niet bevorderd is naar 4 VWO door teveel ziekteverzuim. Maar 4 HAVO vond het team akkoord – cijfers zijn goed genoeg voor VWO, maar simpelweg  te weinig cijfers. Rotvakken eruit en keuzeprofiel. Mooi met dit bovenstaande stelletje mee naar de volgende fase, blij kind! Met als extra keuzevak wiskunde, om VWO in beeld te houden. Nu maar hopen dat gezondheid goed blijft gaan, heeft ze zo verdiend. Na de vakantie gaat ze naar dezelfde middelbare school die ik bezocht. Van die hele rare fases in een moederleven, temeer omdat dat nog als gisteren voelt. En zag dat sommige leraren van weleer nog steeds doceren. Kan niet waar zijn dat de tijd zo snel gaat.

Het stinkt hier inmiddels enorm naar vuurkorf en de kaarsen en fakkels zijn aan. De gezelligheid in de achtertuin gaat nog wel even door vermoed ik. Wat een prachtige leeftijd – die meiden. Zo herkenbaar, genieten staat voorop en zo hoort het! Verantwoordelijkheden mijlenver weg. In een poep en een scheet ben je werkende, getrouwd, met hypotheek en uiteindelijk moeder. En heb je op een dag zelf een kind van vijftien, die jouw Gisteren visueel maakt.

Dagjes plukken.

2 gedachten over “Kampong Deepen”

  1. Hoi Margreet, een jaar geleden heb ik op 38 jaar mijn diagnose MS gehad, daarna ben ik op het internet info beginnen sprokkelen wegens quasi zero info van de neuro en sindsdien ben ik je blog blijven volgen. Wou je maar effe melden dat ik veel herken (cliché, I know), en dat jouw schrijfsels me echt deugd doen. Om het in termen van een Poolse ex-collega te zeggen: ‘warm regards’ – da’s zoiets als vriendelijke groeten maar dan met een extra knuffel ;–)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s