Navigeren

Even proberen alles op en rijtje te zetten….slaapt wellicht beter. Beetje telegram-stijl, want niet capabel om een logische samenvatting te schrijven geloof ik.

Feest-voorbereidingen zijn even gestaakt. Sinds vanmorgen is onze Moby verlamd. In dit stadium nog onduidelijk wat te doen, hoe te handelen en wat de prognose is. Om een moeilijke dag kort samen te vatten. Vanmorgen dierenarts aan huis gehad en de injectie met Prednison scheen gunstig te werken op de pijn. Ze kan zelf niet lopen, dus tillen naar buiten – wat alleen maar kan met hulp van anderen. Want 35 kilo. Ze heeft niet geplast, eet wel, drinkt niet, maar ijsblokjes vindt ze lekker dus daar heeft ze er al veel van op.

Een operatie zou een optie zijn, maar de vraag is of duizenden euro’s verder de garantie biedt voor permanent herstel. Ze zakt niet alleen door haar achterpoten -wat logisch zou zijn gezien de röntgen uitslag, maar ook door haar voorpoten. Nieuwe foto’s noodzakelijk om meer te weten en of wellicht dingen (toevallig) niet tegelijkertijd, als vervelend toeval, door elkaar lopen. Morgen weer een injectie. Dierenarts vanavond weer gesproken, we houden contact.

Feit is dat we momenteel een hond hebben die verlamd is. Tijdens en na dierenartsbezoek moeilijk kunnen stoppen met huilen. Tranen die maar bleven komen…. Zieke, oude honden – dat is al naar, maar meer acceptatie. Wij hebben de liefste hond van de wereld, maar genetisch en incidenteel (dennenappels vreten b.v.) een zorgenkind. Ze is niet de enige. Het gaat de berg op met de Oudste. Het weer facilliteert licht en alles blij. Alle reden tot feest. En dan raakt jouw hond verlamd. “Dat kan niet,  zei ik tegen de dierenarts vanmorgen, want zij is mijn therapeut”. Breken. Vanavond tijdens ons telefonische contact merkte DA op dat we – “Ik vind dat vooral voor jou wenselijk dat we toch die foto’s gaan maken, na wat je zei” (wat heb ik gezegd? Enorm gehuild, dat wel, ben ook zo’n watje, shit). We hebben het zelfs over onze wederzijdse dochters gehad. Allebei met gezondheidsgedoe. Dus met een DA die zo’n proces snapt. “Dat feestje zaterdag gewoon laten doorgaan”, zei hij nog. “Leuke dingen zijn ook belangrijk”.

Moby wordt a.s. maandag zeven jaar. Viert haar verjaardag altijd samen met Annelin, zelfde dag jarig. 28 Mei.

Morgen afwachten. Beslissingen, voorbereidingen. Feestmodus paraat – hond, dochter en andere vanavond moeilijk-slapende dochter (want hond en gauw jarig) enigszins navigeren. Ben richting beetje kwijt, maar vertrouw er maar op dat het goed komt. Nu slapen, zo moe. Wel geventileerd, moet soms.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s