Wakker worden

Twee dagen in de tuin gewerkt. Heer-lijk. Lang op gewacht, niets beter dan buiten zijn, met handen in aarde en nagels die pas na een week weer schoon worden. Als ik tuinieren onder huishoudelijke activiteiten mag plaatsen, graag. Geeft een excuus waarom de was zich opstapelt en de wastafels getandpastariseerd zijn. Schuld van de tuin. Gisteren met zon in de nek, maar zelfs op een grijze dag als vandaag ook goed. Zo gemist…. Qua dosering iets te lang doorgegaan, maar qua mentale energie onvervangbaar. Geef me een bezem en ik ben al blij. Niets prettiger dan gedachteloos blaadjes vegen, therapeutisch bijna.

Om wat meer intellectueler over te komen vermeld ik natuurlijk ook dat dit het seizoen van snoeien is. Dat heb ik dus ook gedaan, naast het vegen. Want ik koester uiteraard mijn – zorgvuldig aangeschafte en met eigen hand grootgebrachte –  plantjes. Het stoerdere, krachtige snoeiwerk lukt met die slappe handjes niet meer, daar heb ik gelukkig een man voor. Ik zorg er meer voor dat de ontluikende tulpen en andere lentebloempjes die mij binnenkort heel blij gaan maken alle ruimte en lucht krijgen. Schoffelen is trouwens ook wel zweetopwekkend heb ik gemerkt. Maar an sich ook weer heel fijn – dat ik überhaupt weer kan zweten buiten, ha!

Dit heeft mijn hoofd en lichaam nodig. Alsmede de zee weer zien, waar we afgelopen donderdag ook zijn geweest. In complete mist, maar jonge, da’s ook wel heel speciaal. Betoverend een beetje. Gemerkt dat het dus niet alleen om zonlicht gaat, maar geur, effect en nabijheid van de zee. Ik keek in een spiegel die dag en voor het eerst – voor het eerst na maanden – was ik tevreden met wat ik zag. Jezelf in de ogen durven kijken, letterlijk – en ineens een kleine sprankeling zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s