Tuigmaffia

                  

Wanneer het ooit begonnen is weet ik niet. Ik weet wel dat ene Marlies hier een aardig borstje in heeft gehad. Ze zal het qua pasvorm ongetwijfeld goed hebben bedoeld, maar nog steeds verbaas ik mij over het feit dat je – als vrouw – vrouwen er zo laat bijlopen. Ik had het nog gesnapt als een mannelijke lingerieontwerper (hetero) met een voorkeur voor SM dit zou hebben bedacht. De tuig-BH. Ineens kwamen ze overal kiekeboe-end tevoorschijn. Kekke zomerjurkjes en fleurige hemdjes werden totaal onzichtbaar door die tuigjes en/of het driedubbele push up elastiek, waardoor ik zelfs alleen maar op decolletés ging letten. Doorgaans niet mijn prioriteit. Gerrie uit de Middenstraat, Wilma van de slager, het tuigvirus verspreidde zich overal.

Persoonlijk ken ik maar één vrouw boven de twintig die het kan hebben. Meer niet. Size doesn’t matter. Zowel bij Cup A als J doen de meeste vrouwen met een Dekkertje (of nepdekkertje) mij al gauw denken aan een verwarde Labrador met een Midlifecrisis. Het ergst zijn de Gerda’s met (“Ik dacht, ik doe eens gek, ik ben eigenlijk best wel een gek mens”) auberginekleurig haar, een vijftigplus decolleté waar geen Biodermal anti-pigmentcrème meer wat aan kan veranderen (heb ik ook in huis, die crème), waarbij het gebruinde, onder zwaartekracht lijdende  en gerimpelde decolleté wordt omhoog gehesen door een paar van die kinky elastieken onder de nek. Als vrouw hoef je echt geen huidskleurig, vormeloos ding te dragen. Zwaartekracht does matter. Maar alsjeblieft, verlos ons van deze kuisgordels van boven.

Trouwens, ik ken nog één andere vrouw die zo’n tuig wel kan hebben…..

2 gedachten over “Tuigmaffia”

  1. Dit is echt weer een giller, lol. Hoe verzin je het. Ik vind die bh’s e.d.ook zo verschikkelijk overdreven, al die touwtjes om je nek, wat een gedoe.
    Ik heb een zus, veel vrouwelijke kennissen (geen mannelijke, denk ik, nee, want anders had ik het wel gezien) en zelfs mijn moeder heeft een Marlies en is daar errug trots op.
    Geen gezicht, al die touwtjes dus, maar het idee om daar zo’n blog over te schrijven is bij mij nooit opgekomen, lol. Gek mens;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s