Hutje op de hei

14 October 2010
By  on 22:05

Stilte
Ik woon in een nogal kleinschalig en landschappelijk plaatsje, maar heb gemerkt dat zelfs hier het begrip ‘rust’ niet altijd vanzelfsprekend is. Bouwactiviteiten ietsje verderop. Ook is er opeens één of andere hondenkennel verrezen aan de andere kant van de boompjes. I blaf, you blaf, we blaf, let’s blaf all together. Van smorregens vroeg (7 uur) tot ’s avonds. Mannelijk testohondje bijgekomen in de straat die – jawel – blaft tegen elk bewegend voorwerp. Ben blij met het bezitten van een hond met functioneel geblaf. Ons Mobylarm. Deurbel en onbetrouwbare types. Dat is het wel zo’n beetje qua geblaf en meer dan genoeg. De buurjongen drumt. En het is een hele leuke buurjongen. Het zijn sowieso hele leuke buren. En als het om muziek gaat ben ik in het algemeen zeer coulant. Jammer alleen dat zijn drum-oefeningen synchroon lopen met mijn dut-momentjes. Wat nu inmiddels veranderd is in drum-momentjes. Kan hij ook niet weten, maar toch. Zo kom je er achter dat oordoppen de beste uitvinding van de eeuw zijn, behalve als het om slagwerk gaat.

Ik houd van muziek. Maar ik houd ook erg veel van stilte. En op sommige dagen is de wens om buitenaf te wonen heel sterk, zoals nu. Die was al sterk en wordt zeer versterkt wanneer ik teveel ongevraagde herrie op mij af hoor komen. Gevraagd lawaai, ongevraagde stilte. Ja, buitenaf wonen is al heel lang mijn grootste wens. Ik ben heel tevreden met mijn huidige huis hoor, meer dan. Maar middenin de natuur wonen, dat is mijn utopie. Onbetaalbaar ook, met wa-ootje, maar niks mis met blijven dromen hè ?

Emigreren naar warmere oorden met een huis aan zee heb ik inmiddels laten gaan als droom. Da’s iets geworden voor het hiernamaals. Hopelijk kom ik als dolfijn terug of zoiets. En hoezeer deze nieuwe regering ook een gruwel is voor zieken en andere lastige melaatsen in dit land, het schept wel duidelijkheid. Sommigen moeten uiteindelijk het grote graaien van de rupsjes-nooitgenoeg weer rechtzetten, dus waarom niet die chronisch zieken…eeh….zeikerds, ze hebben er tenslotte zelf om gevraagd. Groot gelijk, laat die MS-ers met chronische pijn gewoon maar de eerste 15 fysio-behandelingen zelf betalen. Daar hebben we toch geen zak aan in economisch opzicht. Daarbij, VVD-ers worden toch nooit ziek dus waar zeuren we over ?

Nee, emigreren is geen optie meer als je af en toe een neuroloog moet bezoeken en spuit-juffen en meesters over de vloer hebt. Zo’n gedoe, met die helicopter van Bonaire naar Holland. Laura Dekker’s ouders hebben vast geen wa-ootje als je in staat bent een dertienjarige een eigen bootje te geven. Was dat het geval in mijn geval, dan had ik allang één van mijn dochters gepushed en gedwongen te leren zeilen: “Nú met mama die oceaan over, anders geen GTST vanavond!” Arme Laura, al die pers-stress en dan komt de kinderbescherming zich er ook nog mee bemoeien. Kindermishandeling, wat ik je brom. Rot toch op.

Een lawaailoze wereld, heerlijk lijkt me dat. Maar dat ligt ook aan mij hoor, want ik hoor het ook gewoon, die ongevraagde dingetjes. Anderen mischien niet. En ik bespeur hier ook weer een klein addertje van deze gene. Want buitenaf betekent wellicht ook: met niemand geen zak te maken hebben tijdens een groot gedeelte van de dag. Als ik in mijn pyjama of blote kont wil lopen, dan kan dat. Alhoewel zelfs in de rimboe tnt-pakketjes afgeleverd worden, dus badjas bij de hand. Hè bah, toch weer verplichting. Of boeren op een tractor om 6.30u.

Trouwens, mijn dochter gaat gitaar leren spelen. Hopelijk hebben de buren oordopjes ;-)

Zo. Dat was weer een duit in het stille zakje van deze meningen-madame. En nu de lippen op elkaar. Vandaag no musica. Eervol betoon aan de De Stilte.

Yours truly x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s