Haar. Hair. Hear. Hoera.

 

 

Crazy hair styles 12

En voordat ik toegeef dat ik in de categorie lekkerrr praktisch en midlifecrisisterecht ben gekomen, have mercy on me. Heb dat vrouwelijke echt wel geprobeerd. Eigenlijk veel te lang. Te lang ook was dat haar. Het Haar, dat Andrelon Perfecte Puntjes wil zijn, maar Ma Tokkie valt. En dan zo’n zielige vertoning eigenlijk elke ochtend, als je te vaak beseft dat het enige dat helpt een staart is of een knip en je dus ineens permanent (jaja, woordspeling) met een reformatorisch kapsel rondloopt.

Het is er dus af. En nee, niet auberginekleurig en ook geen bijpassende rode bril. Mega-hartkloppingen bij de kapper – ze nam het wel heul serieus, dat “Knip het er in godsnaam af!” – maar soms is een kapper wel een soort psiegoloog, blijkt wel. Erger: Kimm knipt al meer dan 20 jaar mijn haar en weet meer van me dan een gemiddelde vriend. Scary! Zij en ik hebben zelfs een overeenkomst dat áls ik roep om kort, ze me ervan weerhoudt. Dat xe1ls ik schreeuw om donker, zij degene is die mij behoedt voor rampspoed.

En toen kwam ik binnen gister en zowel Kimm en ik wisten dat de tijd rijp was (let wel, ik zelf was nog in het twijfel-stadium). Die grijns van de knippende partij met opmerkingen in de trant van: “Wat heb ik toch een heerlijk beroep!”, terwijl de schaar meedogenloos zijn werk deed. En ik: “Ooooh fuck sjeezus Kimm, zoooo kort ?! “En oh, alsof er een last van mijn schouders viel. Letterlijk en figuurlijk. Een blonde piekerige last. Heerlijk. Zo weinig haar. Mijn heur heeft nou eenmaal geen hoog Linda – extensjuns – de Molgehalte. Valt als Japanse noedels en pluist als Gré Braadslee.

En uiteraard zal het ook wel een psiegiese oorzaak hebben – dat kort knippen – maar voor nu voelt het goed. Al zou ik alleen al door zo iets simpels als ‘haar’ een soort van verandering en start maken omwille van iets nieuws – it’s worth it ! :-) Want dat ik nu – as I type – best wel wat verandering ten aanzien van het xe9xe9n en ander zou willen, staat als een paal boven water. Die Kimm, die is zo gek nog nie….

Kind regards, uw rattekopje.

Ch…ch…ch….changes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s