Goede voornemens….

 

 

Sneeuw 2009 00056

….het zal. Ben daar nooit zozeer mee bezig – maar kan ineens wel intenties hebben, op 23 April of 18 Maart. Of 25 November. Impulsief. Daardoor ook doorgaans niet echt constructief in mijn geval. Ik zou veel kunnen gaan doen en laten. Vooral dat laten zou in sommige opzichten nog niet eens zo gek zijn. Daardoor ook ‘doen’. Het “Nieuwe Jaar” begint bij mij sowieso pas in het voorjaar. Ontvangende en gewenste Beste Wensen op 1 Januari zijn empathisch wel verantwoord, toch blijft het gek om dat tezamen op een afgesproken datum te doen. Na 6 januari ‘mag’ je ook niemand meer een gelukkig nieuwjaar wensen. Volgens het historisch gristelijke protocol. Toch raar.

Over goede voornemens gesproken: bijvoorbeeld op tijd naar bed. Zeker als je moe bent. zoals nu. En eindelijk eens die tandarts bellen voor heel vervelende kiespijn. Is nu niet fijn meer. Vorig zomer begonnen en negeren heeft lange tijd gewerkt, maar na een half jaar alleen links kauwen toch maar actie. Tegen plafond met koude substanties, dus misschien zinvol. Pijn is altijd een welkome afwisseling t.o.v. niet-voelen en moeheid. Maar misschien nu even prioriteit. En ook…toch nu schrijven….even helemaal alleen zijn. Heb dat nodig, egotripper as I am. Bwah.

Treffende column weer van Chris Veraart op MS web. Paar weken terug een documentaire over hem op tv gezien. Zoveel respect. Heb echt gehuild, sinds tijden, om hem, om MS, om geconfronteerd te worden wat die kutziekte kan veroorzaken. Dat dan die thuiszorg jouw glaasje wijn naast je bed zet (op de tijd dat thuiszorg gepland is, niet wanneer jij toe bent aan slapen). Dat je eigen dochter je appeltaart voert, omdat een lepel vasthouden zoiets als Parijs-Dakar is. En ik weet dat elke MS patient echt niet zo eindigt. Maar uiteindelijk is het wel een progressieve fucking kutziekte. En voor iemand die dacht dat ze buiten de boot zou blijven en toch – retrospectief – elke keer weer iets inlevert, vond ik het redelijk confronterend. Dat heb ik trouwens niet vaak hoor. Maar had dat nu wel.

En Beste Wensen en ‘gezondheid’ – wat men elkaar altijd wenst – het blijft relatief. Heeft ooit iemand tegen je gezegd: “Ik wens je een goede carriëre en dat het je financieel maar voor de wind mag gaan”? Niet onbelangrijk hoor, want met nxe9t dat beetje geld kun je wél in de winter naar zonnige oorden, als het lichaam slecht functioneert in winterse tijden. Gelukkig is er altijd nog de Zonnebloem. Kom je er nog eens uit. Gezondheid, dát wensen we. Voor onszelf, voor een ander. Dat ‘weet’ iedereen.

Zie hier de woorden van Chris http://www.msweb.nl/index.php?descr3=Chris Ik geloof dat de desbetreffende pagina niet meteen in beeld komt, maar wie gexefnteresseerd is, klik op zijn laatste column “Gezondheid”. Zeer treffend. Maar ik heb ook niet de illusie dat iemand die moeite neemt. Weet wel hoe dat werkt.

Dochterlief is vandaag – op fietse! – hele dag naar school geweest. En kwam goed terug. Kan niet zeggen hoe opgelucht ik ben. Alles komt uiteindelijk toch nog goed, na twee maanden. Kan niet wachten de kinderarts te spreken bij volgende consult. Goed nieuws :-)

En de sneeuw smelt. En ik ben uitzonderlijk blij met mun nieuwe sprei! Iemand heeft gigantisch zitten haken de afgelopen tijd en mij superblij gemaakt. Kerstboom is eruit – heerlijk! – en morgen ga ik hyacinten en druifjes kopen en overal neerzetten in Da House !

Misschien maak ik wel een klein dansje….

Want met die benen van mij daar is nog niks mis mee ! Heb zelfs geen zere en spastische enkels momenteel. Niet eens strompelen naar de badkamer ’s morgens, Stap gewoon uit bed, voelt als zweven naar de eerste plas van de dag -gewoon lopen, zo gek, zo lang geleden, maar zo mooi :-)

Luv xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s