Gevogelte

14 June 2011

Vogels 00011

Ach kijk dat spechtje, mooi hxe8? Een unheimisch gevoel bekruipt mij nu. Ik zou het geen paniek willen noemen, maar op z’n minst een beetje zorgelijk. Ik heb al in de spiegel gekeken, maar – op kraaiepoten na – tot zover nog geen duidelijk zichtbare kenmerken.

Ik beken: ik kijk vogels. Ik kijk naar vogels, ik vind ze leuk. Waar een ander een matje pakt en mediteert (zou ik ook eens moeten leren hoe dat moet), kijk ik vogels. Met koffie en iPod hoor, niks geen mat, gewoon met de luie reet op een tuinstoel. Erger: vogelboek en verrekijker op tafel PLUS fototoestel. Erg? Ja. Is dat Zen? Hooguit een soort van Hen.

Dus dat doe ik. Dat je dat weet. En de afgelopen week was een ideale week voor luie reten op tuinstoelen. En kersenboom vol kersen, dus dat wil wel met die vogelpopulatie. Och de vreugd van ekstertjes, spechten en Vlaamse Gaaien. Ik herken zelfs de geluiden. Ik weet de merelfamilies die momenteel enorme zeurpieten van nageslacht achter zich aan hebben lopen (3 families, welteverstaan). De één zit op Pinkpop, de ander zit te kijken naar een schijtende duif in een kersenboom. Tsja.

Maar nu bekruipt mij dus ineens het angstige gevoel van vogelaars die allemaal op een vogel lijken. Let maar op, iedere vogelkenner die je kent heeft iets spichtigs. Het is zo’n gezicht van…ja wat….meer dat je het gevoel krijgt dat ze ieder moment een ei gaan leggen en ze praten via een snavel in plaats van een mond. Ik houd het angstvallig in de gaten – het dunner worden van neus en lippen en het voorwaarts uitrekken van the face, alsmede de nesteldrang. Tot zover lijkt alles nog onder controle. Maar je weet het niet hxe8? Daarom mijn verzoek aan jullie om mij te waarschuwen, mochten kenmerken zichtbaar worden. Kan ik op jullie rekenen?

Zo, nu eerst nog even een lekker wormpje en dan mijn warme nest opzoeken. Misschien ga ik zelfs nog wel even op Twitter.

Ik groet u. Tsjilp.

Ps. Dit is dus de tastbare menselijke oogst van al die duizenden kersen. Volgend jaar – als derdegraads – ga ik zelf in die boom zitten. Ik hoop in het jaar daarop inmiddels vleugels te hebben. Want een snavel, die heb ik al.

Vogels 00048


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s