Crazy

 

 

Kk
Vanavond – op tv – zag ik wat enge Nederlandse vrouwen in een tent voorbijkomen die schijnbaar behoefte hadden aan het gezamelijk beleven van hun menstruatie. Dat kan. Dat bestaat ook. Er was iets met kettingen en een vrouw op een matje die even helemaal opging in haar Rode Kruis-moment en die je dan ook met rust moest laten, als interviewer. Zo niet die hippie-chick die vol overgave vertelde over haar drie-jarig zoontje die ‘een fascinatie’ scheen te hebben voor ongesteldheid. “Hij komt altijd binnen als ik me verschoon en zegt dan: mama, bloed!”. Zoiets. Goh, schattig. En dan zie ik zo’n piercing een kind van drie uitleggen wat ongesteldheid is en dat dat kind zich ineens realiseert waar zijn angst voor bloederige monsters onder zijn bed vandaan komt.

Ik ben altijd zo wezenlijk blij met dit soort beelden. Om te beseffen dat er in ieder geval mensen op deze aardbol rondlopen die nog gekker zijn dan ik – zei de gek. Er is hoop!

Momenteel overweeg ik een “Ik Kan Niet Tegen Scheefhangende Schilderijen-club” op te richten. Want geloof me mensen, je wilt niet weten hoeveel schilderijen er scheef hangen in ’s mans huizen, praktijken en restaurants. Schrijnend. Pijnlijk. Ik ben niet zozeer van de tenten, maar ik pleit voor een gebouw met rechte muren. En dat we daar dan bijeenkomen en genieten van al het moois dat symmetrisch recht hangt. En dat we onszelf opzettelijk confronteren met een scheefhangend object en dat dan ieder het recht heeft om op een matje te gaan liggen als het allemaal even teveel wordt. Qua stress.

Want we begrijpen elkaar. Omdat we – als mens – weten waar het werkelijk om draait in dit leven. Toch?

Walk on, but do it straight ;-) xx

PS. Dit – bovenstaande foto – hangt ergens in ons huis. Is het niet buitengewoon heerlijk kloppend straight ? Ik bedoel maar.

Eén van mijn favorieten aller tijden. The Crimea – Weird.

It’s not easy being weird in a world with no idea how….”

“The bastards, that made us all……”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s