Alleen

 

De laatste dagen heb ik volledig alleen – op de hond na –  doorgebracht. Waar ik vooral van heb genoten is de stilte. Vrijwillige communicatie. Meer in de trant van Dank u en Ok in b.v. de supermarkt. Dat reken ik niet als echt converseren, toch ? Voor de goede orde: ‘praten’ is op veel momenten my middle name, maar als het niet pers se hóeft. Dat is lekker

Geen bezoek. Alles afhouden. Just all about me. Heerlijk. De mensen die mij kennen weten hoe veel ik van mijn liefsten hou. En dat ze gauw weer terug zijn hier om me heen vind ik fijn. Ze zijn er gewoon. Waar dan ook. Meestal hier thuis. Maar nu even ergens anders allemaal.

Ben er weer achter gekomen dat ik bij tijd en wijle erg gebaat ben bij solitude. Ik hou van mensen, maar ik vind mensen ook zo ingewikkeld soms. En sommigen vergen zoveel energie. Niet allemaal, maar een groot gedeelte wel. En ze willen soms vaak zoveel praten. Dat zegt waarschijnlijk meer over mij dan over die mensen. Alhoewel ik mezelf niet zo ingewikkeld vind – tuurlijk niet – vermoed ik dat heel veel anderen dat wel vinden.

Ik heb het uitzonderlijk getroffen met een partner die – dat durf ik te stellen na 26 jaar – wat mensen betreft redelijk hetzelfde denkt en ervaart. Klinkt enger dan het is hoor. We zijn verder best verschillend  Ik geloof ook niet dat wij als meest sociale koppel worden beschouwd, alhoewel er zeker een handjevol mensen is die we graag zien en wederzijds, denk ik. En prijs mij gelukkig met mijn eigen persoonlijke vrienden en vriendinnen – los van partner en kinderen.

Mensen zijn boeiend, vind ik. In die zin schuw ik niet echt de conversatie, integendeel. Observeer ook graag anderen. Toch veroorzaakt een bepaald mechanisme dat ik soms binnen enkele seconden het liefst hard zou willen weglopen bij iemand of z.s.m. een ruimte wil verlaten. Sommige mensen hebben de gave jouw cervale inbox binnen een paar minuten te laten vollopen. Hoe doen ze dat toch ? En er zijn ook mensen die juist energie geven met hun verhaal en prettige communicatie. En humor, vooral dat. Moet gezegd; mijn intuïtie en voelsprieten staan nogal op scherp doorgaans.

Ben gek met mijn tuintje. De bloemen. Ik hou ontzettend veel van de zon. Van mooie wolken ook. Ik hou van kleuren. Van lachen. Heel veel van muziek. Van Manlief. Van mijn twee meiden. Van Moby. Van wandelen met Moby. Moeder Aarde. Mijn moeder. Jurrie. Van familie en vrienden die er echt toe doen. Heart & Soul. De Zee. Van licht. Van elke dag dat ik wakker word en nog steeds kan zien, kan lopen, kan ademen. Van alles kan doen. Of niets doen, vrijwillig.

Op sommige dagen hou ik zelfs van mijn MS-vriendje, omdat ik weet dat ik die dag heb gewonnen en hij niet. Als ik toch ga winkelen, ondanks pijn. De prijs betaal in vermoeidheid, maar dat dat niet wint van tevredenheid. En trots. Dat mijn eigenwijsheid in ieder geval nog ergens toe dient. Ik hou stiekem een beetje van mijn MS, omdat het me heeft geleerd degene te zijn die ik altijd al had willen zijn.

En ik hou van alleen zijn. En dat is heel wat anders dan eenzaamheid. Ik heb niet zoveel anderen nodig geloof ik. “Alleente”,  Ik houd ervan, omdat ik eigenlijk niet daadwerkelijk alleen ben. Nooit.

For Now. Thomas Feiner. Prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s